به گزارش سینماپرس، در این مراسم علاوه بر تقدیراز سیروس الوند و حسین ملکی، تندیس بهترین عکاس سال سینمای ایران به امید صالحی برای مجموعه عکسهای «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
اجرای این مراسم را احسان کرمی به عهده داشت.
علی نیکرفتار دبیر پنجمین جشن عکاسان سینما ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: «نگاهمان در این جشن و سیاستهای کلان انجمن صنفی عکاسان سینما حفظ شان و جایگاه عکاسی سینما و ایجاد وفاق و همدلی وهمراهی در ایجاد شرایط مطلوب برای تمامی عکاسان سینمای ایران است. سعی انجمن بر این است که همه ساله در این جشن از هنرمندان وسینماگرانی که نگاه ویژه به عکاسی سینما دارند و انجمن عکاسان و اعضای آن را حمایت میکنند تقدیر و تشکر کرد. نقش عکس در تبلیغات فیلمهای سینمایی و راه و روشهای جدید در ارائه آن از مسائل مهم و قابل تامل درعکاسی فیلم و ایجاد زمینههای جدید و متنوع از دیگر اهداف انجمن بوده و برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی با حضور اساتید فن در زمینه تبلیغات و راههای هرچه بهتر ارائه دادن خدمات در جهت تبلیغات فیلمهای سینمایی است. بینالمللی نمودن مسابقه عکس فیلم از دیگر برنامههای پیشبینی شده در جهت رشد و پویایی و اعتلای عکاسی فیلم در انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران خواهد بود.»
در ادامه همایون ارشادی و همایون اسعدیان برای رونمایی از کتاب عکس این دوره ازمسابقه عکس، روی صحنه آمدند. ارشادی پیش از رونمایی کتاب گفت: «این کتاب بسیار ایده درخشانی است. چرا که میتوان تمام تابلوها را با یک کتاب داشت و این خاطره را به یادگار نگه داشت، امیدوارم این رسم همیشگی شود.»
در ادامه ازکتاب عکس پنجمین جشن عکاسان سینما رونمایی شد و احسان کرمی تاکید کرد که این کتاب در تدارک انتشار در بازار است.
در بخش بعدی مراسم از سیروس الوند به دلیل نگاه ویژه به عکاسی سینما طی سالها فعالیت تقدیر شد. مصطفی شایسته و خسرو دهقان برای تقدیر از الوند روی صحنه حاضر شدند.
سیروس الوند گفت: «عکاسان سینمای ایران، صنف محترم و معتبر و مهجوری هستند. عکس، کارت ملی فیلم است. هر وقت به فیلم «خانه دوست کجاست»، فیلم جاودانه زنده یاد کیارستمی فکر میکنید یک عکس در ذهنتان تداعی میشود که بچهای مسیری را از تپه بالا میرود. در مورد همه فیلمها همینطور است. هر وقت به فیلم «گنج قارون» فکر میکنید، فردین و ظهوری یادتان میآید که کنار سفره نشستند و آبگوشت میخورند و فردین ترانه میخواند.»
او در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: «متاسفانه جایگاه واقعی عکاسان را نمیشناسیم، در حال حاضر فیلمبردار، عکاس و کارگردان بیکار داریم. همین جا در همین سینما یک نفر با یک تلفن بیست میلیارد به حسابش واریز میشود و فیلم میسازد. سینما حال خوبی ندارد. همه میدانیم هیچ وقت به این میزان خودی و ناخودی وجود نداشته است. آقای صالحی عزیزکه به خانه ما آمدی، قدم روی چشم من گذاشتی و مرگ خشایار را تسلیت گفتی. خبر داری در سینما چه خبر است؟ که به عنوان وزیرآن بالا نشستی میدانی بچه ها چطور زندگی میکنند؟ سینماگران آرتیست هستند. آنها چیزی دارند که حتما شما غبطه میخورید و بدون شک تمام دولت به آن غبطه میخورد، چرا که آنها مردم را دارند.»
کارگردان فیلم «دستهای آلوده» ادامه داد: «مرگ خشایار به من تعریف تازهای اززندگی داد. مرگ بسیار واقعیتر از زندگی است. وقتی مرگ انقدرنزدیک و واقعی است، چرا نباید حرفمان را بزنیم؟ ما اصلا آمدیم حرف بزنیم. به سینما نیامدیم که پولدار شویم. ما آمدیم صدای مردم و جامعه باشیم و این غرورآمیز است. قطعا چیزی از ما به یادگار میماند، حتما یادگاری که شجریان میماند خیلی ارزشمند است. استاد شجریان آدم ثروتمندی است، چرا که مردم را دارد و یکی از کسانی که من همیشه به او غبطه میخورم او است. در آخر از انجمن عکاسان سینما تشکر میکنم که به یاد من بودند. من یک آدم عشق عکس هست »
در ادامه رضا مهاجر و اردشیر شلیله دو عکاس پیشکسوت سینما و محمدعلی سجادی از حسین ملکی به پاس سالها فعالیت و عکاسی سینما تقدیر کردند.
در ادامه از انجمن های بازیگران، کارگردانان و مدیران تولید به دلیل امضای تفاهم نامه با انجمن عکاسان سینما به منظور ایجاد امنیت شغلی تقدیر شد. فاطمه معتمد آریا، وحید موسیائیان و محمدرضا منصوری تقدیر شد.
معتمدآریا در صحبت های کوتاهی گفت: «از انجمن عکاسان سینما تشکر میکنم چرا که بدعتی گذاشتند و با انجمن و صنوف دیگر در مورد امنیت شغلی تفاهم نامه امضا کردند. فکر می کنم یک عضو مهجور خانه سینما وقتی باعث می شود انجمن کارگردانان، بازیگران، فیلمبرداران و انجمن های دیگر کنار جمع شوند و همه به این تفاهم برسند که با هر سلیقه ای که در سینما داریم همدیگر را پشت به پشت نگه داریم برای اینکه سینما را نگه داریم اتفاق ویژه ای است. ما مخلص همدیگر هستیم، چرا که ما یک هدف داریم و آن سینما است. بهتراست که این سخن و این حرکت دلنشینی که عکاسان سینما شروع کردند را با جان و دل بپذیریم و حامی آنها باشیم.»
در آخر بهنوش طباطبایی برای معرفی عکاس سال سینمای ایران روی صحنه آمد و گفت: «برخی اوقات امکان دارد لحظاتی از بازی بازیگران از دوربین فیلمبردار پنهان شود. اما یک عکاس با مهارت و ظرافت این لحظه را چنان ثبت میکند که گاهی اوقات شناسنامه فیلم میشود. دست تک تک شما را با احترام می فشارم.»
در این بخش نام نامزدهای مسابقه عکس پنجمین جشن عکاسان سینما محمد بدرلو برای مجموعه عکس های «۲۳ نفر» و «سرخپوست»، امید صالحی برای مجموعه عکس های «شبی که ماه کامل شد»، امیر حسین شجاعی برای مجموعه عکس های «متری شیش و نیم» و آرزواتحاد برای مجموعه عکس های «لابیرنت» خوانده شد و در نهایت امید صالحی به عنوان عکاس سال سینمای ایران معرفی شد و تندیس جشن به او اهدا شد.
همایون اسعدیان، همایون ارشادی، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهره آزاد، فاطمه معتمد آریا، بهنوش طباطبایی، ویدا جوان، متین ستوده، مرتضی رزاق کریمی، سیروس الوند، رامین حیدری فاروقی، امیر عابدی، محمد علی سجادی، نگار آذربایجانی، علی قائم مقامی، گوهر خیراندیش، حسین ملکی، وحید موسیائیان، مصطفی شایسته، مسعود رایگان، خسرو دهقان، محمد حسین فرحبخش، مهدی رحمانی، شهرام شاه حسینی، محمد فوقانی، فرامرز بیات، زهرا مصفا، رز ارغوان آذر، المیرا مقدم، محمد بدرلو، آرزو اتحاد، مهسا طیب طاهر، حسن شجاعی، مسعود اشتری، مهدی حیدری، مجید خمسه، جواد جلالی، اردشیر شلیله، رضا مهاجر، حسن هندی، احمد رضا شجاعی، مهدی دلخواسته، سحرعصر آزاد، خسرو دهقان، بهروز صادقی، جلیل شعبانی، افسانه پاکرو، فرهاد سلیمانی، فریبا کوثری، بهرنگ دزفولی زاده، ماهورموسائیان، رحمت عبدالله زاده، بهمن اردلان، مازیار شیخ محبوبی از جمله حاضران در مراسم بودند.
ارسال نظر